Meet the founders

Posted by Lina Andersson on

Lina och Malin startade Lite Kalabalik för elva år sedan. Båda kommer från reklambranschen och har lång  erfarenhet av att bygga andras varumärken. Med Lite Kalabalik ville de bygga ett alldeles eget varumärke. Och ett varumärke som dessutom skapade lite kalabalik i den rena skandinaviska stilen.

Inspirationen hämtade de från Linas dåvarande hemstad Istanbul. Även namnet kommer därifrån. Kalabalik betyder ungefär samma på turkiska som på svenska. Och kalabalik vill de fortfarande skapa. "Smycken ska vara vara kul, opretentiösa och leverera en egen unik stil till dem som bär dem" säger Lina som designar alla smyckena. 

På frågan vad som varit roligast under de senaste tio åren säger Malin att "det utan tvekan är alla kunder som återkommer, år efter år, och som skickar bilder och taggar oss när de bär våra smycken. Det gör oss så vansinnigt glada och stolta!"

Lina bär armbanden Lite Brandy och Lite Magnifik. Malin halsbanden Lite Galej och Lite Brandy. Samt ringarna Lite Lemon och Lite Syren.

← Older Post Newer Post →

Lite inspiration

RSS

Sista måndagen i januari är till för inspiration

Lina Andersson By Lina Andersson

I måndags tog vi tåget över bron för att besöka Köpenhamns modevecka. Och i vanlig ordning levererade Köpenhamn inspiration i mängder.  Vi spanade på röda...

Read more

Perfectly in time! The not-so-perfect collection.

Lina Andersson By Lina Andersson

Beautifully designed in every detail. Our new collection is everything but perfect. Vi tror på det som bara blir, på ett alldeles självklart sätt. Det...

Read more